Vesti

УПИС ПРВАКА

Датум: 22. Mart 2024 10:17 Категорија: Vesti

Упис првака
Поштовани родитељи,
Према Закону о основама система образовања и васпитања у први разред уписују се сва деца рођена од 1.3.2017.год. до 29.2.2018.
Пријављивање за упис у школу почео је 1. марта и може се обавити путем:
*телефона на број 021/ 6071-207сваког радног дана од 8-13часова
*преко Портала еУправа (https://euprava.gov.rs)
Тестирање првака у складу са заказаним терминима обављаће се у периоду од 9. до 20. маја 2024.године.
Родитељи приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном облику. Потребно је да знају јмбг детета и понесу своју личну карту.

Прочитај

Набавка спортске опреме за фискултурну салу

Датум: 09. Novembar 2023 12:33 Категорија: Vesti

Наша школа је, на Конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт за опремање објеката спортске намене, остварила, путем Пројекта "Набавка спортске опреме за фискултурну салу", средства вредна 250.000 динара.
Овом приликом извршили смо набавку пар справа за формирање мале школске теретане, коју ће користити ученици наше и Пољопривредне школе, која са нама користи школски објекат.
Такође је набављен нови сто за стони тенис, разне лопте, препреке, атлетски реквизити....
С обзиром да је потребан нови под и зидне облоге у сали за физичко, наставићемо да и даље конкуришемо у нади да ћемо добити потребна средства у неком од наредних конкурса и тиме омогућити квалитетније услове за живот и рад наших ученика.

Прочитај

Екскурзија

Датум: 07. Novembar 2023 19:24 Категорија: Vesti


У четвртак и петак ученици 8. разреда били су на екскурзији. Обишли су Смедеревску и Рамску тврђаву, као и археолошке локалитете Виминацијум и Лепенски вир. Лепо смо се дружили и сазнали много о животу некадашњих становника ових простора.

Прочитај

Сарадња са музејском јединицом

Датум: 07. Novembar 2023 19:22 Категорија: Vesti

Музејска јединица "Векови Бача" је организовала радионице које је водио професор историје Милан Кончар.
Радионици "Споменици културе виђени мојим очима" су присуствовали ученици IV-2. Циљ ове радионице је добијање повратне информације како деца виде вредности споменика културе своје баштине. Организована је и радионица "Живот у средњевековном замку" којој су присуствовали ученици IV-1 који су посетили нашу Тврђаву и Донжон кулу.

Прочитај

Сарадња са МУП-ом

Датум: 07. Novembar 2023 19:19 Категорија: Vesti

У оквиру пројекта "Заједно и безбедно кроз детињство", који у школској 2023/24. години заједницчки реализују Министарство просвете и Министарство унутрашњих послова, у нашој школи је, у одељењима седмог и петог разреда, реализована радионица "Превенција врсњачког насиља у стварном и виртуелном окружењу". Радионицу је реализовао полицијски службеник, а присуствовали су сви ученици заједно са својим одељењским старешинама. Циљ радионица је да ученици усвајају и уче вештине за мирно решавање вршњачких конфликата.

Прочитај

Професионална орјентација

Датум: 20. Oktobar 2023 20:42 Категорија: Vesti

У оквиру професионалне оријентације ученика данас је на градском тргу одржана промоција војног позива. Ученици седмог и осмог разреда су имали прилике да чују интересантне информације из живота средњошколца у војној школи.
Хвала потпуковнику Драгану Димоском и његовим сарадницима на труду да ученицима на приступачан начин прикажу могућност уписивања и школовања у средњим и високим војним школама.

Прочитај

Дан ослобођења Бача

Датум: 20. Oktobar 2023 20:41 Категорија: Vesti

Дан ослобођења Бача, 22.октобра, обележен је пригодном свечаности у сали биоскопа Народне библиотеке "Вук Караџић" у Бачу.
Том приликом, наша ученица Милица Крстић, извела је химну "Боже правде" као солиста у инструменталној пратњи наставника др Јураја Суђија.
Програм је био свечан, прошаран песмом и причом о народноослободилачкој прошлости, а присуствовали су им и ученици виших разреда наше школе.
Овом приликом општина Бач је уручила Октобарска признања, а ми честитамо добитницима.

Прочитај

Европски дан борбе против трговине људима

Датум: 20. Oktobar 2023 20:39 Категорија: Vesti

18.10.2023. у нашој школи је одржано предавање поводом обележавања Европског дана борбе против трговине људима. Предавању су присуствовали ученици седмог и осмог разреда, Вршњачки тим и Ђачки парламент.
Захваљујемо се представници Црвеног крста, Оливери Јелић, и представнику МУП- а, Велемир Марки, на одржаном предавању.

Прочитај

Стручна екскурзија

Датум: 08. Oktobar 2023 20:40 Категорија: Vesti

Чланови колектива су извели завршну активност у склопу пројекта "Мешовита настава уз употребу ИКТ-а". У склопу стручне екскурзије посетили смо Карловачку гимназију где смо поделили своја искуства и упознали се са историјом овог стуба културе и образовања.
Пре гимназије видели смо инерактивну мултимедијалну изложбу у Музеју града Новог Сада на Петроварадину: Милева-ми смо стена, посвећену Милеви Марић Анштајн која оставља изузетно интензиван утисак на све посетиоце.
У оквиру посете Сремским Карловцима обишли смо и Ризницу Патријаршијског двора у којој се чува наша историја и традиција.

Прочитај

Уређење школског дворишта

Датум: 03. Oktobar 2023 16:13 Категорија: Vesti

Данас је наставник биологије организовао акцију уређења школског дворишта у којој су му се придружили добровољци из 7. и 8. разреда.

Прочитај