РАДИОНИЦА

Датум: 19. Novembar 2021 12:26 Категорија: Vesti


ИМУНИЗАЦИЈОМ ДО КОЛЕКТИВНЕ ОДГОВОРНОСТИ
 
Данас су едукатори из локалног Дома здравља, др Данијел Врабчењак и др Милица Трајковић, у нашој школи реализовали радионице на тему - које су и какве вакцине тренутно у употреби у Републици Србији, какво је њихово дејство, да ли постоје пропратне нус-појаве и слично. Додењена су и дезинфекциона средства за спречавање ширења вируса COVID 19
Културно уметничко друштво “Младост” из Бача је током девет месеци 2020/2021. године у овиру пројека "Платформа за одговорно управљање јавним финансијама", а у којем је учествовала Општина Бач, добило могућност да реализује пројекат на тему "Културом и традицијом до квалитетније будућности" посредством УНДП-а уз финансирање Шведске владе.
Циљ овог пројекта је подизање свести деце и наставног кадра о значају вакцинације против вируса COVID 19, као и обезбеђивање додатних дезинфекционих средстава која се користе у превенцији и заштити од овог вируса. Такође, едуковање наставног кадра основних и средњих школа, као и деце основношколског и средњошколског узраста и њихових родитеља о значају имунизације против вируса COVID 19 и превенција излагања вирусу опремањем школа основним средствима за дезинфекцију.