НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА

Датум: 27. Maj 2022 22:40 Категорија: Vesti

Савет за безбедност општине Бач у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, 27.маја 2022.год је у Бачу реализовао кампању под називом „На матуру без аутомобила“.
Кампања се успешно спроводи већ неколико година уназад, са циљем да се млади упозоре на ризична понашања у саобраћају.
На трибини у Бачу представници Агенције за безбедност саобраћаја матурантима су указали на стање безбедности младих у саобраћају и ризицима небезбедног понашања у саобраћају, а млади су имали и прилику да чују и личну причу особе која је преживела саобраћајну незгоду услед које је задобила тешке телесне повреде и трајни инвалидитет.
Поред тога млади су били у прилици да се кроз симулацију превртања возила и чеоног судара у контролисаним условима упознају са великим значајем коришћења сигурносног појаса свих лица у аутомобилу.
Представнике Агенције за безбедност саобаћаја у име локалне самоуправе и савета за безбедност општине Бач су поздравили Јурај Јаворњик, координатор савета за безбедност општине Бач, и заменица председника општине Бач, Марина Балабан, која је између осталог истакла значај едукације и утицаја на свест младих о безбедности у саобраћају на којој ће се посебно радити у наредном периоду на подручју општине Бач.