ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ

Датум: 26. Septembar 2020 22:09 Категорија: Догађања


  Без обзира на измењене околности наша општина је и ове године обележила Дане европске баштине. Активности везане за манифестацију су трајале три викенда.

  О радионици коју је организовала Народна библиотека "Вук Караџић"  на Твђави смо већ писали. Данас су наши ликовни ставраоци са наставницом Вишњом учесвовали у раду ликовне колоније "Израз". Наставник Младен Павков је заузео улогу модела, прилажемо
један, веома успешан портрет нашег наставника. :)

       


    Бивши и садашњи ученици наше школе
   учесвовали су и у
   "Женском традицијском  чешљању и изради оглавља"
   у организацији  удружења "Трагови Шокаца".
 




 Отворена је и изложаба под називом "Како очувати и искористити културно наслеђе - векови Бача" аутора др. Славице Вујовић у организацији Покрајинског завода за заштиту споменика културе Петроварадин. Ученици наше школе ће посетити изложбу са наставником историје.
  


Народна библиотека је расписала литерарни конкурс на тему "Поглед на Стари град" за више разреде ученика основних школа и за ученике средње школе. Након заседања жирија, који су чинили Радослав Бабић, Зора Мирковић, Данијела Вујић и Мирослава Паравина, награђени су радови ученика: Анђеле Суботић 5-1, Теодоре Зиндовић 5-1, Светлане Врањеш 7-2, Огњена Бјелајца 6-2 из школе ОШ "Вук Караџић" Бач и Јагодић Милане 3-1 Пољопривредне школе Бач. Честитамо награђеним ученицима и захваљујемо на учешћу осталим вредним ђацима! Награђене радове наших ученика можете прочитати у изборнику Новинарске секције.