ДЕЧЈА НЕДЕЉА У НАШОЈ ШКОЛИ

Датум: 08. Oktobar 2020 20:24 Категорија: Догађања

   

Од   5. до 10. октобра у нашој школи се обележава Дечја недеља.
Ове године мото је "Подељена срећа је два пута већа".
Погледајте како смо ми делили срећу ове недеље:

У понедељак ученици продуженог боравка и њихове учитељице, Даворка Гроза и Ивана Хербст, су својим цртежиам украсили прилаз школи.
Наши ђаци воле да читају. Ево их у школској библиотеци, бирају занимљиве књиге уз помоћ наставнице српског језика и библиотекарке Јелене Тепић Војновић!


   

Ученици првог разреда су са својим учитељицама, Миленом Антонић и Љубицом Миљешић,посетили Народну библиотеку "Вук Караџић" и том приликом, уз пригодну добродошлицу, библиотека им је обезбедила бесплатне чланарине.

   

У оквиру Дечје недеље, ученици трећег и четвртог разреда ОШ "Вук Караџић" заједно са Музејском јединицом "Векови Бача" посетили су турско купатило - хамам. Учитељице Марина Петковић и Љиљана Умићевић заједно са Весном Главочевић и Миланом Кончаром одржали су час у природи где су говорили о значају културног наслеђа Бача.

  
  

Млађи ученици су писали лепе поруке својим другарима,а ученици 8-1 су са својим одељенским старешином, Мишом Ћурићем, очистили школски полигон.

  

Ученици четвртог разреда су цртали радове на тему "Подељена срећа два пута је већа"

  
  

Четвртак је био дан за пријем ђака првака у Дечији савез Србије! Добродошлицу су им пожелели ученици четвртог разреда и директорица, Дајана Максимовић.
Честитамо свима и желимо вам да поред знања и вештина, у школи стекнете другове са којима је живот богатији и лепши!

  
  

Ове недеље један дан је био посвећен и нашем великом суграђанину Златку Кеслеру. Причали смо о њему, пуштали документарне видео клипове интервјуа који су новинари радили са њим и читали новинске чланке. Овом приликом му се захваљујемо на свему што је урадио за себе и што је тиме урадио много и за своје место и за наше људе, јер нам је пружио пример да упорним радом, трудом и јаком вољом човек може да постигне неочекиване резултате и да постане инспирација бубућим генерацијама! 

https://www.youtube.com/watch?v=xcJ0AtQG6gE

  


Ученици четвртог арзреда су правили поклоне за своије укућане.

  

Пригодан уметнички програм поводом Дечје недеље занаше ђаке прваке извели су Владимир Босанчић и Милица Јовин, уз помоћ чланова КУД-а "Младост", уз старе и нове музичке нумере.