ОЛИМПИЈСКИ ЧАС

Датум: 31. Oktobar 2020 15:05 Категорија: Догађања


ОЛИМПИЈСКИ ЧАС У НАШОЈ ШКОЛИ

Општина Бач је у сарадњи са основном школом “Вук Караџић” Бач, Олимпијским савезом Србије и компанијом “Кока-кола”, данас 26.10.2020. године организовала “ОЛИМПИЈСКИ ЧАС” у Бачу. Ђаци у Бачу, који су за време такмичења и одржавања “Олимпијског часа” били подељени у неколико група уз поштовање свих епидемиолошких мера, али су имали и прилику да се између осталог друже и разговарају са нашим познатим олимпијцем Миленком Зорићем из Бачке паланке, освајачем сребрене медаље у кајаку, на Олимпијади у Рију. Зорић је посебно говорио о кајаку као спортској дисциплини, али и о томе како се може постићи врхунски спортски резултат чак и ако долазите из мале средине.
  

За више информацја и фотографије кликните "прочитај".

Програм „Олимпијски час“ је конципиран кроз низ образовних интерактивних радионица које су реализују кроз 5 станица, које симболизују 5 континената и 5 олимпијских вредности које се стичу кроз бављење спортом: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. Свака вредност се учи кроз причу, дијалог и визуелне приказе. Учесници имају прилике да стекну знања о историји Олимпијских игара, Олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – Олимпијским херојима данашњице.
Поред радионице организује се и трибина са спортистом, где млади имају прилике да упознају неке од наших најуспешнијих спортиста и у опуштеној атмосфери сазнају из прве руке како је то бити професионални спортиста, које су предности бављења спортом и зашто је битно поштовати олимпијске вредности како у спорту тако и у свакодневном животу. Програмом су укључени и предшколци који имају прилику да кроз Олимпијску бајку науче више о Олимпијским играма и вредностима којих се треба придржавати у животу.
Главни циљ пројекта „Олимпијски час“ је да едукује младе основношколског узраста кроз призму пет олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума.
      

Више прочитајте на спортском порталу "На длану":
https://nadlanu.com/570004/idealno-vreme-za-olimpijski-cas-u-bacu/?fbclid=IwAR12VJcx1jKD4ZX2s4Tp8ptq9yGINVxPUGEthT3WLYMRuiAZx-qXd5utDF8

Или у новинама "Блиц":
https://sport.blic.rs/ostali-sportovi/oks-olimpijski-cas-opstina-bac/06yz3e6?fbclid=IwAR3Vxaw5_wQEnip4SpnpYHX8S1QZSWOpW8wvtpOzBkbih57g1VdhZYrsWN4