ДАН ЗАМЕЊЕНИХ УЛОГА

Датум: 15. Februar 2021 22:13 Категорија: Догађања

 
К о н к у р с
За ученике ОШ"Вук Караџић", за улогу особе запослене у школи на један дан
 
Ученицима седмог и осмог разреда основне школе "Вук Караџић"из Бача,
Даје се на знање да је отворен конкурс за играње улоге неке од особа запослених у школи (наставника, учитеља, директора, секретара, педагога, мајстора и теткица) пошто је настава огранизована по групама које похађају часове сваког другог дана, ове школске године ће се „Дан замењених улога" реализовати два дана, да би обе групе ученика биле у прилици да учествују у овој активности.
За више информација идите на "прочитај".

Заинтересовани ученици треба да попуне пријаву која мора да садржи:
·       име и презиме ученика,
·       разред и одељење
·       улогу у којој жели да се опроба тога дана
·       потпис одељењског старешине
  
Услови конкурса: 
·       ученик не сме имати негативне оцене нити изречене васпитне мере
·       један ученик може да конкурише за највише три улоге
·       попуњене пријаве треба дати на увид одељењским старешинама, који својим потписом потврђују да је ученик испунио потребне услове
·       образац пријаве за конкурс можете преузети код педагога школе
·       попуњену пријаву ученик убацује у пријавну кутију, која ће стајати у холу школе и на којој ће писати „пријаве за конкурс".
·       рок за подношење пријава је 12.март 2020.
 
Разматрање пријава и доношење одлука о томе ко ће играти коју улогу вршиће координатор ученичког парламента (наставница Слободанка Црномарковић), координатор стручног актива за развојно планирање (наставница  Јелена Тепић Војновић) и педагог школе, као и предметни наставници предмета за који су се ученици одлучили и конкурисали.
 Ученици који буду изабрани за одређене улоге, биће благовремено обавештени од стране ученичког парламента, односно истицањем на огласној табли ученичког парламента.
Након упознавања са одлуком ове комисије и распоредом задужења, ученик који је изабран за одређену улогу има обавезу да се одмах обрати наставнику, односно раднику чију ће улогу да игра тог дана, како би се на време припремио да је уради на најквалитетнији могући начин. То посебно важи за улоге наставника у настави, јер се морају добро припремити за реализацију наставне јединице која следи по плану реализације, уз менторско вођење наставника кога замењује.
Реализација дана замењених улога планирана је за 22. И 23. Март 2021. Године (понедељак и уторак).
Стручни актив за развојно планирање и ученички парламент