Vesti

Уређење школског дворишта

Датум: 03. Oktobar 2023 16:13 Категорија: Vesti

Данас је наставник биологије организовао акцију уређења школског дворишта у којој су му се придружили добровољци из 7. и 8. разреда.

Прочитај

Европски школски спортски дан

Датум: 03. Oktobar 2023 16:12 Категорија: Vesti

Можда је графика на којој је текстЕвропски школски спортски дан је паневропска иницијатива чији је главни циљ промоција физичке активности на међународном нивоу и укључивање што већег броја деце и младих у процес физичког вежбања. Прошле године је преко 2 800 000 ученика учествовало у школама широм Европе. Наша школа се придружила овој акцији и добила сертификат о учешћу.

Прочитај

Донација

Датум: 02. Oktobar 2023 19:53 Категорија: Vesti

На слици може бити: хеликоптер и текст27. септембра у Кутурној станици "Еђшег", у организацији Ротари клуба, наш наставник информатике, Бранко Маринковић, присуствовао је едукацији и преузео дронацију дрона за нашу школу који ће користити ученици на часу информатике и рачунарства за програмирање и на часовима ваннаставне активности Техничко-информатичке секције.

Прочитај

Крос РТС-а

Датум: 30. Septembar 2023 21:03 Категорија: Vesti

На слици може бити: 5 особаПретходне недеље ученици су учествовали на кросу РТС-а. Предсатвљамо вам победнике:

Прочитај

Ликовни конкурс

Датум: 30. Septembar 2023 20:56 Категорија: Vesti

Наша ученица 2-2, Инес Пенавин је освојила прво место у конкуренцији од 1-4 разреда на ликовном конкурсу под називом „Живо наслеђе“. Поводом обележавања Дана европске баштине, Народна библиотека „Вук Караџић“ је организовала конкурс на ком су учествовали ученици основних школа из општине Бач и ученици предшколске установе „Колибри“. Честитамо!

Прочитај

Дан српског јединстав, слободе и националне заставе

Датум: 30. Septembar 2023 20:54 Категорија: Vesti

Обележили смо Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Прочитај

Тематска недеља

Датум: 30. Septembar 2023 20:52 Категорија: Vesti

Претходна недеља је била тематска недеља у нашој школи.
Понедељак: Моја школа - мој други дом. Ученици су, заједно са одењенским старешинама, проучили правилник о понашању у школи и написали нека своја правила.
Уторак: Кад се многе руке сложе. Овај дан је био посвећен уређењу школског простора, учионица и травњака испред школе.
Среда: Ја волим и поштујем себе и друге. Ученици нижих разреда су исписивали поруке на централном тргу, а ученици виших разреда су имали спортски дан у ком, су поштујући правила фер игре, показали своју способност да поштују и себе и идруге.
Четвртак: Магична моћ речи. О магичној моћи речи се причало на многим часовима, а неки су резултирали и интересантним плакатима.
Петак: Упознајмо свет кроз игре, културу, књижевност, историју, гастрономију. Ученици су део дана провели на Тврђави где им је наставник историје, Милан Кончар, причао о пребогатом наслеђу нашег места.

Прочитај

"Твоје знање мења свет"

Датум: 30. Septembar 2023 20:51 Категорија: Vesti

На слици може бити: 15 особа, људи уче и текстУ склопу пројекта "Твоје знање мења свет" , који је одобрен и финансиран од стране Покрајинског секретаријата за образовање, по конкурсу на који је школа аплицирала,
данас је у нашој школи одржана трибина за наставнике под називом "Вршњачко насиље-превенције, препознавање и интервенција".
Трибину су водиле Бранкица Александрић, дипл. педагог и Анита Цекић, дипл. мастер психолог из Школе креативних вештина.
Наставак пројектних активности очекујемо 13. септембра када ће се одржати трибина на коју су позвани родитељи свих ученика наше школе и сви сарадници спољње мреже за подршку у раду са ученицима и њиховим породицама.

Прочитај

Вуковци

Датум: 30. Septembar 2023 20:49 Категорија: Vesti

Опис фотографије није доступан.У Општини Бач је организован пријем Вуковаца и ученика генерације свих школа из наше општине. Честитамо нашем ученику генерације, Карановић Ненаду, и осталим носиоцима Вукове дипломе: Тот Давиду, Милановић Јовани, Грбић Михајлу, Ђукић Анђели и Миљани Цветковић. Браво децо!

Прочитај

Матуранти

Датум: 30. Septembar 2023 20:48 Категорија: Vesti

На слици може бити: 9 особа и детеСиноћ је у КП Центру одржана свечаност на којој је још једна генерација наших осмака обележила крај основне школе. Од њих су се опростиле њихове одељенске старешине Младенка Јелић и Јелена Тепић Војновић. У сјајној генерацији са чак двадесеторо одликаша и шесторо вуковаца проглашени су: ђак генерације-Ненад Карановић, спортиста генерације-Огњен Бјелајац и спортисткиња генрације-Тамара Милетић.
Честитамо нашим матурантима и желимо им много успеха у даљем школовању, колектив ОШ"Вук Караџић".

Прочитај