Vesti

НАШИ УЧЕНИЦИ ЧАЛНОВИ ДВД-а

Датум: 30. Maj 2022 11:56 Категорија: Vesti

Na 40. Majskim susretima vatrogasaca koji su se održali u Pivnicama učesvovale su dve ekipe iz Bača koje čine učenice naše škole. Vatrogasni podmladak DVD Bač, deca do 12 godina, koje su pokazale vežbu na brentači i juniorke, uzrast od 12 do 16 godina, koje su izvele vežbu na vozilu. Obe ekipe su svojile 3. mesto. Čestitamo!
 
          

Прочитај

НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА

Датум: 27. Maj 2022 22:40 Категорија: Vesti

Савет за безбедност општине Бач у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, 27.маја 2022.год је у Бачу реализовао кампању под називом „На матуру без аутомобила“.
Кампања се успешно спроводи већ неколико година уназад, са циљем да се млади упозоре на ризична понашања у саобраћају.
На трибини у Бачу представници Агенције за безбедност саобраћаја матурантима су указали на стање безбедности младих у саобраћају и ризицима небезбедног понашања у саобраћају, а млади су имали и прилику да чују и личну причу особе која је преживела саобраћајну незгоду услед које је задобила тешке телесне повреде и трајни инвалидитет.
Поред тога млади су били у прилици да се кроз симулацију превртања возила и чеоног судара у контролисаним условима упознају са великим значајем коришћења сигурносног појаса свих лица у аутомобилу.
Представнике Агенције за безбедност саобаћаја у име локалне самоуправе и савета за безбедност општине Бач су поздравили Јурај Јаворњик, координатор савета за безбедност општине Бач, и заменица председника општине Бач, Марина Балабан, која је између осталог истакла значај едукације и утицаја на свест младих о безбедности у саобраћају на којој ће се посебно радити у наредном периоду на подручју општине Бач.
  

Прочитај

ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА

Датум: 27. Maj 2022 22:36 Категорија: Vesti

Професионална оријентација
 
Петар Ољача, директор продаје ИТ фирме "Позитив" у Новом Саду, родом из Бача, ђак наше школе.
У оквиру професионалне оријентације ученика осмог разреда одржао је презентацију свог образовног и животног пута, представио разна занимања која постоје у њиховој фирми и чиме се уопште баве.
Својим професионалним и животним искуством и са много педагошког осећаја и такта пленио је пажњу ученика и изазвао питања на која је спремно одговорио.
Овом приликом му се захваљујемо и надамо се даљој успешној сарадњи и дружењу.
  

Прочитај

ДАН ЈАГОДЕ И МЕДА

Датум: 22. Maj 2022 16:56 Категорија: Vesti

Туристичка организација општине Бач организовала је манифестацију „Дан јагоде и меда“ 21. маја 2022. године у Градском парку у Бачу.
Манифестацију је у 10.00 часова отворио директор Туристичке организације општине Бач Дарко Војновић и том приликом најавио програм, а свим присутним пожелео добродошлицу.
Директорица Основне школе „Вук Караџић” из Бача Дајана Тепић такође се обратила свим учесницима и посетиоцима и указала на важност ове манифестације и укључивање деце у исту.
У оквиру манифестације „Дан јагоде и меда“ одржане су дечје игре у којима су учествовали ученици од I до IV разреда Основне школе „Вук Караџић“ из Бача: „Између две и четири ватре“, „Из чиније у чинију“, „Пренеси јагоде“, „Весели келнер“ и „Ко ће брже појести јагоде“.
Свим учесницима додељени су пехари и захвалнице.
Присутни су имали прилику да уживају у наступу дечјег хора КУД-а „Младост“, али и у промоцији песме „Пролећна соната“, аутора Владимира Босанчића.
Чланови Спортско шаховског удружења „Краљев Гамбит“ су, већ другу годину заредом, пружили могућност свим заинтересованим да се опробају у овој игри и науче њена правила.
Сви посетиоци могли су да уживају у доброј пролећној атмосфери, али и да посете изложбено-продајне штандове и да купе и дегустирају мед, производе од меда, јагоде, купиново вино, ликере, колаче, сок од ароније, иконе, цвеће и др.
  

                              
                            

Прочитај

ПОСЕТА РАСАДНИКУ

Датум: 15. Maj 2022 20:53 Категорија: Vesti

Данас су ученици 1. разреда посетили расадник цвећа породице Вукмировић. Поновили су стечено градиво о биљкама научено на часовима света око нас. Ученици су имали прилику да виде разноврсно цвеће, да чују како се гаји цвеће и посадили су цвет који су понели кући. Затим су се почастили соком и слаткишима које су припремили домаћини.
Захваљујемо се породици Вукмировић на дивном гостопримству. 
     

Прочитај

СЛИКАРСКИ ТАЛЕНАТ

Датум: 20. Mart 2022 19:45 Категорија: Vesti

Изложба Николе Радаковића

У Народној билиотеци "Вук Караџић" отворена је прва самостална изложба нашег Николе Радаковића. Велики број посетилаца је уживао у представљању младог уметника. Преносимо вам само делић чаролије, а ви имате прилику да посетите изложбу и уживате у таленту овог сјајног дечака у току следеће недеље.

 
   

Прочитај

ДАН ЗАМЕЊЕНИХ УЛОГА

Датум: 15. Mart 2022 20:15 Категорија: Vesti


КОНКУРС

ОСНОВНА ШКОЛА „Вук Караџић“ БАЧ
 
-РАСПИСУЈЕ-
К о н к у р с
 
ЗА УЧЕНИКЕ ОШ “ВУК КАРАЏИЋ“

ЗА УЛОГУ ОСОБЕ ЗАПОСЛЕНЕ У ШКОЛИ НА ЈЕДАН ДАН


*кликните "прочитај" да бисте видели цео текст конкурса



У нашој школи је реализована активност Дан замењених улога. Ученици су испробавали различите улоге, па је тако Сара Аладин мењала наставнице математике, Андреа Вуковић држала је српски језик, Јована Милановић енглески језик, Анђела Ђукић и Давид Тот опробали су се у улози наставника немачког језика, Ема Лутров држала је биологију, а Ненад Карановић чак два предмета: историју и географију. Сара Топић је видела на који начин се управља школом у улози директора, Валентина Осичан и Настасја Гуслов су виделе како изгледа један дан у улози педагога, а Јана Умићевић нам је била секретарица. Дан у улози учитеља су провели: Милан Арежина, Лана Вулин, Јована Станчевић и Светлана Врањеш.Такође су ученици видели и како изгледа дан помоћног особља у школи, а у тим улогама су били: Вељко Бијелић, Александар Познановић, Немања Миливојевић, Данило Латиновић, Ања Мандић и Бобан Савић. Сви ученици су уживали у улогама, али и истакли да боље разумеју све запослене у школи, након одржаних часова и радних задатака.
      
       

Прочитај

ДАН РОЗИХ МАЈИЦА

Датум: 28. Februar 2022 18:56 Категорија: Vesti


Овако су ученици 3-1 обележили Дан розих мајица који је посвећен борби против вршњачког насиља.

Прочитај

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ

Датум: 28. Februar 2022 18:53 Категорија: Vesti


ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ

https://zelenaucionica.com/danas-pocela-prijava-za-besplatne-udzbenike-prosirena-lista-onih-koji-ostvaruju-pravo/

Прочитај

ЧУВАРИ ПРИРОДЕ

Датум: 26. Februar 2022 18:40 Категорија: Vesti

Пројекат

Презентација пројекта:
Вођење сопствене економије природе - Гајење белог лука у пластичним боцама на терасама станова.
Ученици 6-2, уз помоћ наставнице Душанке Делић, су на часовима пројектне наставе, у оквиру предмета чувари природе, узгајили и пробали свој производ.
  

Прочитај