Vesti

ЗАСАДИ ДРВО

Датум: 26. Februar 2022 18:33 Категорија: Vesti

   Засади дрво

  У оквиру пројекта "Засади дрво" реализује се активност "Гледај како растемо" која је намењена образовању   
  ученика о значају очувања животне средине, садњи садница и њиховом одржавању.
  Наши ученици првог разреда су посадили две саднице белог бора која ће неговати и одржавати.
    
  
 

Прочитај

У СУСРЕТ ПРАЗНИЦИМА

Датум: 30. Decembar 2021 17:12 Категорија: Vesti

Новогодишње загревање

У договору са Деда Мразом, реализована је манифестација "НОВОГОДИШЊЕ ЗАГРЕВАЊЕ"
Ове године Деда Мраз и његови помоћници обилазе све школе и предшколску установу у свим насељеним местима наше општине.
  

Прочитај

ПРИМЕРИ ДОБРЕ ПРАКСЕ

Датум: 30. Decembar 2021 17:09 Категорија: Vesti


Пројектна настава:

Пројектна настава-предузетништво на делу уз паролу "Честитка за Вас, колачић за нас". Данас су ученици IV-1 разреда, са учитељицом Мајом Узуров, продавали честитке које су наравили за Нову годину. Новац је намењен за куповину колача и сокова за задњи радни дан у овој години.
 

Прочитај

60 ГОДИНА ОД НОБЕЛОВЕ НАГРАДЕ

Датум: 10. Decembar 2021 20:44 Категорија: Vesti


Дас обележавамо 60 година од доделе Нобелове награде Иви Андрићу.

Тим поводом наши ученици су на часовима српког језика и ликовне културе представили своје виђење овог нашег књижевног великана. Ученици осмог разреда Маша Вујадин, Сара Топић, Лана Вулин, Исидора Герхардт и Вукашин Ћорић урадили су презентацију о овом нашем великом и значајном писцу и уједно су анализирали његову беседу “О причи и причању”. Никола Радаковић је нацртао портрет Иве Андрића.
   

Прочитај

РАДИОНИЦА

Датум: 19. Novembar 2021 12:26 Категорија: Vesti


ИМУНИЗАЦИЈОМ ДО КОЛЕКТИВНЕ ОДГОВОРНОСТИ
 
Данас су едукатори из локалног Дома здравља, др Данијел Врабчењак и др Милица Трајковић, у нашој школи реализовали радионице на тему - које су и какве вакцине тренутно у употреби у Републици Србији, какво је њихово дејство, да ли постоје пропратне нус-појаве и слично. Додењена су и дезинфекциона средства за спречавање ширења вируса COVID 19
Културно уметничко друштво “Младост” из Бача је током девет месеци 2020/2021. године у овиру пројека "Платформа за одговорно управљање јавним финансијама", а у којем је учествовала Општина Бач, добило могућност да реализује пројекат на тему "Културом и традицијом до квалитетније будућности" посредством УНДП-а уз финансирање Шведске владе.
Циљ овог пројекта је подизање свести деце и наставног кадра о значају вакцинације против вируса COVID 19, као и обезбеђивање додатних дезинфекционих средстава која се користе у превенцији и заштити од овог вируса. Такође, едуковање наставног кадра основних и средњих школа, као и деце основношколског и средњошколског узраста и њихових родитеља о значају имунизације против вируса COVID 19 и превенција излагања вирусу опремањем школа основним средствима за дезинфекцију.
  

Прочитај

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ

Датум: 04. Novembar 2021 20:17 Категорија: Vesti


   Хуманитарна помоћ 

У недељи када обвележавамо Дан школе одлучили смо да покажемо хуманост и помогнемо нашим ученицима из две породице којима је наша подршка била потребна. Радници школе су се организовали и прикупили одећу, храну и намештај те обезбедили средства за ужину за наша два ученика. У исто време, деца из продуженог боравка су нам показала колико су и најмлађи чланови наше заједнице племенити. Новац који им је био на располагању, уместо на слаткише, потрошили су на куповину чизмица својим другарима којима је зимска обућа била неопходна.

Прочитај

ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС

Датум: 15. Oktobar 2021 20:38 Категорија: Vesti


Поводом Дана школе Основна школа „Вук Караџић“ Бач расписује ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС

На конкурсу могу учествовати сви ученици школе у две категорије:

Прва категорија: ученици 1-4. разреда
Теме:
Моја учитељица
Моја школа

Друга категорија: ученици 5-8. разреда
Теме:
Моја школа
Вуковим стопама
Чувајмо наше писмо и наш језик
Најбољи радови у обе категорије биће награђени дипломама и пригодним поклонима и представиће своје радове на свечаности поводом Дана школе.
Конкурс траје до 2. новембра 2021. године.

Радове предати наставници српског језика Јелени Тепић Војновић.
 

Прочитај

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ

Датум: 02. Oktobar 2021 22:02 Категорија: Vesti


Одржано је школско такмичење у стоном тенису

У петак, 1. октобра у спортској хали одржано је школско такмичење у стоном тенису. Имамо шампионе:1. место Лазар Марин, 2. место Саша Буђи, а 3. место Миош Јошић и шампионке: 1. место Милица Ковачевић, 2. место Ања Марин, а 3. место Теодора Зиндовић. Придружили су нам се и другари из предшколских група ПУ "Колибри", најмлађи победник овог такмичења је Богдан Опачић. Честитамо свима!

  
 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ

На општинском такмичењу у стоном тенису, које је одржано 15. октобра у Селенчи, ученици наше школе су остварили сјајне резултате. Девојчице су екипно заузеле прво место, а дечаци треће. У појединачној конкуренцији Милица Ковачевић је прва, а Лазар Марин је освојио друго место. Честитамо нашим шампионима и наставнику Аламу.

                                             
                          
  


ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ

26, октобра, у Новом Саду, одржано ј еокружно такмичење у стоном тенису на ком су наше девојчице освојиле треће место у екипној конкуренцији, а Милица Ковачевић је освојила треће место у појединачној конкуренцији. Честитамо такмичарима и наставнику Ааламу!
 


Прочитај

ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

Датум: 02. Oktobar 2021 21:46 Категорија: Vesti


Трка за срећније детињство

У петак, 1. октобра, у сарадњи са Црвеним крстом Бач, одржана је трка за срећније детињство. Учесвовали су ученици од првог до четвртог разреда који су куповином налепнице дали прилог за нечије лепше сутра.

 
 
 

Прочитај

САРАДЊА СА ЦРВЕНИМ КРСТОМ

Датум: 25. Septembar 2021 14:23 Категорија: Vesti


Сарадња са Црвеним крстом

У сарадњи са Црвеним крстом Бач данас је у нашој школи са првацима одржана акција пружања прве помоћи. Уз Оливеру Јелић и Љиљану Ђурић ученици су могли да науче како поступити уколико неко падне и повреди се, уколико неког убоде оса, уколико неко има трн- шта радити.Ученици су имали прилике практично да виде како се завије рука уколико је неко повређен, па сами и да пробају.
  

Прочитај