Vesti

ОСМИ МАРТ

Датум: 06. Mart 2021 22:28 Категорија: Vesti

Драге маме, срећан вам ваш дан!

Ученици продуженог боравка се спремају да обележе Осми март,
ту су поклони за маме, портрети и рецитације. 


   
    

Наша мала приредба:
https://www.facebook.com/100009980982661/videos/1410834545925898

Прочитај

НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ

Датум: 01. Mart 2021 20:21 Категорија: Vesti


Читајмо гласно

Поводом Националног дана књиге, 28. фебруара, наша школска библиотека се укључила у акцију „Читајмо гласно“ Друштва школских библиотекара Србије.
Национални дан књиге се у Србији обележава од 2013. године сваког 28. фебруара. На тај дан 1832. године, политичар, дипломата, уставописац и кнежев секретар Димитрије Давидовић је упутио писмо кнезу Милошу у коме је представио пројекат о уређењу Народне библиотеке Србије. Због тога се овај датум слави и као Дан Народне библиотеке Србије, најстарије установе културе у Србији.
Друштво школских библиотекара Србије ову акцију је организовало и претходне три године, а ове године су наши библиотекари: Бранко Маринковић, Јелена Тепић Војновић и Дејана Влајић омогућили да се она реализује и у нашој школи.
Ученици су у петак, 26. фебруара у 5 до 12 (11.55) скренули пажњу свим присутнима да је крајње време да се активније бавимо књигом и културом уопште. Ученици су својој скромној публици, коју је чинило неколико ученика (у складу са поштовањем мера због тренутне епидемиолошке ситуације), представили своје омиљене књиге, читајући најзанимљивије делове, кратко препричавајући дело или издвајајући смешне и интересантне делове изабраног дела. Акција је протекла у позитивној атмосфери. Уживали смо у представљању разних дела: од обавезних домаћих лектира, преко белетристике, па све до интересантних књига о историји и политици. Било је присутно много емоција: смеха, док смо покушавали да схватимо значај Тита, али и суза, када нас је растужила једна прича о вољенима који нису више са нама. Уживали су и библиотекари и деца! У складу са слоганом акције „У читању је моћ и радост“, сви присутни су осетили значај и моћ књиге и исказали жељу да се слична дружења ускоро понове.
   
   

Прочитај

ПАЖЉИВКО

Датум: 27. Februar 2021 14:42 Категорија: Vesti

Првацима је уручен "Пажљивко"

Ђацима основних школа у свим насељеним местима општине Бач, 25.02.2021. године је традиционално уручена публикација "Пажљивко", која је креирана од стране Агенције за безбедност саобраћаја.
Ђаке је у основним школама у Бачу, Селенчи, Бођанима, Вајској, Плавни и Бачком Новом Селу посетила заменица председника општине Бач, госпођа Марина Балабан која им је уручила овај едукативно-забавни материја који се састоји из: књига, постера, бојанки.Она је том приликом нагласила важност ове теме, али и похвалила могућности које ови садржају пружају, јер деца на несвакидашњи начин уче колико је битна и важна њихова улога и безбедност у саобраћају.


Прочитај

ДАН ДРЖАВНОСТИ

Датум: 15. Februar 2021 22:45 Категорија: Vesti

Свим грађанима Србије срећан Дан државности!!!

Поводом Дана државности, 12. фебруара је држан јавни час у малој сали Народне библиотеке "Вук Караџић" . Наставник Саша Ерцег и  ученици наше школе су узели учешће у програму уз свештеника Православне цркве Предрага Делића, удружење "Свети Сава" из Вајске и заменицу председника општине Бач Марина Балабан .
Инспирисани земљом Србијом, нашом  отаџбином и  значајним личностима,  са љубављу и поносом!

    

На следећем лионку можете погледати презентацију коју је наш наставник историје, Саша Ерцег, припремио поводом овог празника:
http://skolabac.nasaskola.rs/files/СВЕТИ САВА/%D0%94%D0%B0%D0%BD%20%D0%B4%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%202021..pptx

 

Прочитај

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Датум: 15. Februar 2021 22:36 Категорија: Vesti

АКЦИЈА ЂАЧКОГ ПАРЛАМЕНТА  "ДАР ОД СРЦА"

Када деци покажемо како волети ближњег свог и делом му показати ту љубав, 
онда добијемо дивну акцију Ђачког парламента "Дар од срца", којом су прикупљена новчана средства у износу од укупно 58.000, 00 динара, прехрамбене намирнице и друго.  Новчана средства и прикупљене намирнице и кућна хемија равномерно су распоређени   на 4 породице настрадале у пожару, а   које имају децу у нашој школи. Захваљујемо нашим ученицима, њиховим породицама и запосленима у нашој школи који су великог срца подржали ову хуманитарну акцију!!!
Срцем се пише реч љубав!
Хвала свима!
    

Прочитај

ДОНАЦИЈА

Датум: 15. Februar 2021 22:28 Категорија: Vesti

Хвала, Кеслер Златко, на поклону школи
и нашим ученицима који воле стони тенис и радо га играју!!!
 
Спортски дух је увек неисцрпни извор позитивних мисли и енергије.  Наш олимпијац, наш суграђанин и пријатељ школе који се увек радо одазове позиву и допринесе бољим условима и развијања школског спорта поклонио је школи сет за стони тенис! Надамо се скорој посети и прилици да бацимо лоптицу на сто па макар само ревијално да започнемо неки мали школски турнир у част пријатељства које траје!
Спремамо се  за  меч!
 

Прочитај

НАГРАЂЕНИ СПОРТИСТИ

Датум: 15. Februar 2021 22:23 Категорија: Vesti

УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМ СПОРТИСТИМА ОПШТИНЕ БАЧ ЗА 2020. ГОДИНУ
 
Свечана церемонија доделе награда најбољим спортистима општине Бач за 2020. годину уприличена је данас 05.02.2020. у Великој сали зграде Народне библиотеке "Вук Караџић" Бач. међу награђеним спортистима нашли су се и ученици наше школе: Наталија Генић и Петар Веселиновић. Честитамо!
 

Прочитај

ПОЧЕТАК ДРУГОГ ПЛУГОДИШТА

Датум: 16. Januar 2021 20:34 Категорија: Vesti

СРЕЋНО!

Друго полугодиште почиње у понедељак, 18. јануара 2021. године. Настава по моделу од септембра
✔Млађи основци наставу похађају свакодневно, у школи, у мањим групама
✔Старији основци наставу похађају наизменично, непосредно и на даљину, у мањим групама
Одељенске старешине ће у вибер групама поделити распореде часова и информације о томе која група почиње у понедељак у осам часова.


Прочитај

ВАКЦИНАЦИЈА

Датум: 15. Januar 2021 17:01 Категорија: Vesti


ПРИЈАВА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ:

У складу са дописом Владе Републике Србије од 13. јануара 2021. године, обавештавамо вас да је потребно, уколико сте заинтересовани за имунизацију, да се за исту пријавите на портал еУправе најкасније до недеље 17. јануара 2021. ради реализације плана вакцинације надлежног органа.

Линк ка порталу:

https://euprava.gov.rs/usluge/6224

Прочитај

РАСПУСТ!

Датум: 25. Decembar 2020 21:38 Категорија: Vesti




Прочитај